Kokouspäivä Sälgrundissa

Päiväretki Sälgrundin majakkasaarelle

Tee kesäinen päiväretki Sälgrundin majakkasaarelle! Kaskisissa sijaitseva Sälgrundin majakka ja entinen luotsiasema ovat tutustumisen arvoinen retkikohde matkailijoille ja ryhmille.

Päiväretki Sälgrundin majakka- saarelle

Tee kesäinen päiväretki Sälgrundin majakkasaarelle! Kaskisissa sijaitseva Sälgrundin majakka ja entinen luotsiasema ovat tutustumisen arvoinen retkikohde matkailijoille ja ryhmille.

Sälgrundin majakka on yhä toiminnassa ja sen valolaitteet ja sisätilat ovat alkuperäisessä asussaan. Majakan läheisyydessä on entisen luotsiaseman ja muiden asuinrakennusten luoma idyllinen pihapiiri. Nykyisin rakennukset on muutettu majoitus-, kahvila- ja kokoustiloiksi. Sälgrundin saaren kalliot ja ympäröivä meri kiehtovat. Saarta kiertää luontopolku, joka johdattaa karuille rantakallioille, vihreille rantaniityille ja metsiin. Saarella voi bongata useita lintulajeja. Museovirasto on määritellyt koko Sälgrundin saaren, majakan ja sen säilyneet rakennukset valtakunnallisesti arvokkaaksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi

Päiväretki majakkasaarelle 1 – 5 hlö

Saatavilla 29.6.- 6.8.2022

Yksin matkaileville tai pienille ryhmille majakkaretki on mahdollista keskiviikkoisin ja lauantaisin, saarelle säännöllisesti kulkevien venekuljetusten puitteissa. Katso kuljetusten aikataulut sivun alaosasta.

Varaathan retken etukäteen, jotta tiedämme valmistaa ruokaa oikean määrän.

Hinta 45 €/hlö ja alle 15-vuotiaat 34 €/hlö.

Hinta sisältää edestakaisen kuljetuksen Kaskisten kalasatamasta (Kalasatamantie 162) Sälgrundin saarelle, ruokailun ja kahvit kahvipullan kera Veran kahvituvassa sekä sisäänpääsyn majakkaan.

Salgrundin saaren rantakallioilla

Päiväretki Sälgrundin majakkasaarelle +6 hlö

Saatavilla koko kesäkauden, 1.5. – 30.9.2022

Päiväretki sisältää edestakaisen venematkan Kaskisten keskustasta, vierassataman laiturilta (Satamakatu 18) Sälgrundin saarelle.

Venematka kestää noin 30 minuuttia ja sen aikana näette mereltä käsin maisemia kaupungin asutukseen, merenrantaan ja kesämökkeihin, teollisuusalueelle ja Kaskisten syväsatamaan.

Päiväretken venematka on mahdollista aloittaa myös Kaskisten kalasataman laiturilta (Kalasatamantie 162). Venematkan pituus on tällöin noin 10 minuuttia.

Sälgrundin saarelle, Laxhamnin satamaan, saapumisen jälkeen kävellään polkua pitkin 800 metrin matka Sälgrundin majatalolle, jossa odottaa toiveidenne mukainen tarjoilu, kuten tulokahvit tuoreen pullan kera tai lounaskeitto.

Saarella pääsette tutustumaan Sälgrundin majakkaan ja voitte kiertää omatoimisesti myös saaren luontopolun. Halutessanne voimme järjestää paikallisen oppaan kertomaan saaren historiasta ja majakasta. Ohjelman jälkeen tarjoilu jatkuu toiveidenne ja vierailun kellonajan mukaan, joko lounaalla tai päiväkahveilla ennen paluuta mantereelle.

Päiväretken ohjelma ja ajankohta voidaan suunnitella ryhmänne toiveiden mukaan.

Päiväretki Sälgrundin majakkasaarelle voidaan rakentaa myös ryhmille esim. järjestöjen jäsenretkenä, työyhteistön päiväretkenä, ohjelmanumerona bussiryhmän matkalla. Kokoa siis oma ryhmäsi ja laadimme teille sopivan aikataulun, ohjelman ja tarjoilut.

Hinta määräytyy osallistujamäärän, lähtöpaikan ja valitsemanne ruokailujen ja muun ohjelman mukaan.

Ota yhteyttä niin annamme tarjouksen päiväretkestä toivotulla ohjelmalla ja henkilömäärällä.

Päiväretki Sälgrundin majakkasaarelle
Kuva: Visit Finland, Julia Kivela
Päiväretki Sälgrundin majakkasaarelle
Sälgrund | Veras kaffestuga

Sälgrundin SAUNAILTA

Keskiviikkoisin 29.6. – 6.8.2022

Keskiviikkoisin on Sälgrundin saunailta, jolloin sauna on kuumana ja Veran kahvitupa avoinna! Saunamaksu on 10 €/hlö.

Naisten saunavuoro klo 15:30 – 17:30
Miesten saunavuoro klo 17:30 – 20:00

Puulämmitteisen pihasaunan lauteille mahtuu noin 6 – 8 henkilöä kerrallaan. Saunassa peseydytään perinteiseen tapaan sekoittamalla pesuvesi vateihin. Lisäksi saunalta löytyy ladattava retkisuihku. Pukeutumista ja vilvoittelua varten saunarakennuksessa on yksi tilava huone.

Pulahda samalla myös mereen uimaan! Matka saunalta parhaalle mahdolliselle uintipaikalle, saaren kyljessä sijaitsevaan poukamaan, on noin 100 metriä. Rantavesi on kivikkoista, mutta syvemmältä löytyy jo hiekkapohja.

Veran kahvituvasta voi ostaa saunajuomaksi paikallista virvoitusjuomaa ja snacks-tuotteita sekä makkaraa nuotiolla grillattavaksi.

Sälgrund sauna bastu

Lämmitämme saunan myös tilauksesta – pyydä tarjous ryhmällenne päiväretkestä, jonka ohjelmaan sisältyy myös saunominen pihasaunan lempeissä löylyissä.

Miten pääsen Sälgrundiin?

Saapuminen saarelle

Järjestämme kuljetusta tilauksesta koko kesäkauden ajan, 1.5. - 30.9.2023

Kuljetus lähtee Kaskisten kalasatamasta, josta matka Sälgrundin saarelle, Laxhamnin satamaan kestää meriteitse noin 10 minuuttia.

Ilmoitamme myöhemmin säännöllisten venekuljetusten aikataulut kesälle 2023.

 

Päiväretki saarelle 50 € / hlö ja alle 12-vuotiaat 35 € / hlö sis edestakainen kuljetus, ruokailu, kahvit ja leivonnainen sekä pääsy majakkaan.
Ilmoitamme myöhemmin päiväretkien aikataulut. Tilauksesta järjestämme ryhmille (vähintään 10 hlö) oman päiväretkiohjelman.  Varaukset etukäteen.

 

Tilauksesta järjestämme ryhmille venekuljetuksen Kaskisten kaupungin keskustasta, vierassataman laiturilta (Satamakatu 18), tai kalasataman laiturilta (Kalasatamantie 162, parkkialue Kalasatamantie 140). Vierassatamassa on parkkialue. Matka keskustasta on 30 minuuttia ja sen aikana näet Kaskisten asukkaiden elämää, toimintaa teollisuusalueella ja syväsatamassa mereltä päin. Kalasatamasta matkaa on muutama kilometri ja matka taittuu noin 10 minuutissa.

Saareen omalla veneellä

Saaren itärannalla on vanha kalasatama, Laxhamn. 

Veneet saavat rantautua Laxhamin laituriin ja matkustajat ovat tervetulleita saareen retkeilemään ja nauttimaan kahvilan tarjoiluista sen aukioloaikoina.

Koordinaatit: 62°20,3’ P, 21°12,2’ I

Satamasta on 800 m kävelymatka polkua pitkin Sälgrundin luotsiasemalle.

Retkeillessäsi saarella, huomioithan, että Sälgrundissa järjestetään yksityistilaisuuksia, joiden aikana luotsiasema ja sen pihapiiri on varattu yksityiskäyttöön.