Kokouspäivä Sälgrundissa

Majakkaretki Sälgrundin saarelle

Tee kesäinen päiväretki Sälgrundin majakkasaarelle! Kaskisissa sijaitseva Sälgrundin majakka ja entinen luotsiasema ovat tutustumisen arvoinen retkikohde matkailijoille ja ryhmille.

Sälgrundin majakka on yhä toiminnassa ja sen valolaitteet ja sisätilat ovat alkuperäisessä asussaan. Majakan läheisyydessä on entisen luotsiaseman ja muiden asuinrakennusten luoma idyllinen pihapiiri. Nykyisin rakennukset on muutettu majoitus-, kahvila- ja kokoustiloiksi. Sälgrundin saaren kalliot ja ympäröivä meri kiehtovat. Saarta kiertää luontopolku, joka johdattaa karuille rantakallioille, vihreille rantaniityille ja metsiin. Saarella voi bongata useita lintulajeja. Museovirasto on määritellyt koko Sälgrundin saaren, majakan ja sen säilyneet rakennukset valtakunnallisesti arvokkaaksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi

Majakkaretki aina keskiviikkoisin

Saatavilla aikavälillä 7.6. – 2.8.2023

Majakkaretki alkaa Kaskisten kalasatamasta (Kalasatamantie 162) lähtevällä aluksella klo 11. Venematkan pituus on noin 10 minuttia.

Sälgrundin saarelle, Laxhamnin satamaan saapumisen jälkeen kävelellään 800 metrin matka metsän halki Sälgrundin majatalolle, entiselle luotsiasemalle. Siellä nautitaan kermainen lohikeitto saaristolaisleivän ja juustoleikkeiden kanssa.

Saarella pääsette tutustumaan Sälgrundin majakkaan ja voitte kiertää omatoimisesti myös saaren luontopolun sekä ihastella ympäröivää merimaisemaa. Veran kahvituvalla odottaa kahvit ja leivonnainen, jotka voit nauttia omaan tahtiin ennen paluuta mantereelle.

Varaathan retken etukäteen, jotta tiedämme valmistaa ruokaa oikean määrän.

Majakkaretken hinta 55 €/hlö ja alle 12-vuotiaat 35 €/hlö.

Hinta sisältää edestakaisen kuljetuksen Kaskisten kalasatamasta (Kalasatamantie 162) Sälgrundin saarelle, ruokailun ja kahvit leivonnaisen kera Veran kahvituvassa sekä sisäänpääsyn majakkaan.

Venematka Sälgrundin majakkasaarelle
Salgrundin saaren rantakallioilla

Ryhmäsi oma päiväretki Sälgrundin majakkasaarelle +6 hlö

Saatavilla tilauksesta koko kesäkauden, 1.5. – 30.9.2023.

Päiväretki Sälgrundin majakkasaarelle voidaan suunnitella ryhmänne toiveiden mukaan esim. järjestöjen jäsenretkenä, työyhteisön päiväretkenä, ohjelmanumerona bussiryhmän matkalla. Kokoa siis oma ryhmäsi ja laadimme teille oman retken teille sopivan aikataulun, ohjelman ja tarjoilut.

Ota yhteyttä niin annamme tarjouksen päiväretkestä toivotulla ohjelmalla ja henkilömäärällä.
Päiväretki Sälgrundin majakkasaarelle
Kuva: Visit Finland, Julia Kivela
Päiväretki Sälgrundin majakkasaarelle
Sälgrund | Veras kaffestuga

Sälgrundin SAUNAILTA

Suunnittele oma saunailta Sälgrundiin kesäkaudelle 1.5. – 30.9.2023.

Sälgrundin sauna on vuokrattavana pienille ryhmille oman saunaillan järjestämiseen. Vuokra sisältää tarvittaessa pyyhkeet.

Puulämmitteisen pihasaunan lauteille mahtuu noin 6 – 8 henkilöä kerrallaan. Saunassa peseydytään perinteiseen tapaan sekoittamalla pesuvesi vateihin. Lisäksi saunalta löytyy ladattava retkisuihku. Pukeutumista ja vilvoittelua varten saunarakennuksessa on yksi tilava huone.

Pulahda samalla myös mereen uimaan! Matka saunalta parhaalle mahdolliselle uintipaikalle, saaren kyljessä sijaitsevaan poukamaan, on noin 100 metriä. Rantavesi on kivikkoista, mutta syvemmältä löytyy jo hiekkapohja.

Veran kahvituvasta voi ennakkoon tilata ruokailun tai iltapalan saunan jälkeen nautittavaksi, ostaa saunajuomaksi paikallista virvoitusjuomaa ja snacks-tuotteita sekä makkaraa nuotiolla grillattavaksi.

Miten pääsen Sälgrundiin?

Saapuminen saarelle

Järjestämme Sälgrundiin venekuljetusta tilauksesta koko kesäkauden ajan, 1.5. - 30.9.2023.

Tilauksesta järjestämme ryhmille venekuljetuksen Kaskisten kaupungin keskustasta, vierassataman laiturilta (Satamakatu 18), tai kalasataman laiturilta (Kalasatamantie 162, parkkialue). Vierassatamassa on parkkialue. Matka keskustasta on 30 minuuttia ja sen aikana näet Kaskisten asukkaiden elämää, toimintaa teollisuusalueella ja syväsatamassa mereltä päin. Kalasatamasta matkaa on muutama kilometri ja matka taittuu noin 10 minuutissa.

Säännöllinen venekuljetus Sälgrundiin kesäsunnuntaisin

Keskikesällä 1.6. - 30.7.2023 säännöllinen Kaskinen Sea-Charterin venekuljetus Sälgrundiin joka sunnuntai. Meno-paluu hintaan 10 € / hlö. Veran kahvitupa on avoinna sunnuntaisin klo 12 - 18.

Lähdöt klo 12:00, klo 13:00 ja 15:00
Paluu klo 14:00, 15:30 ja 18:00

Kuljetus lähtee Kaskisten kalasatamasta, josta matka Sälgrundin saarelle, Laxhamnin satamaan kestää meriteitse noin 10 minuuttia.

Majakkaretki Sälgrundiin keskiviikkoisin

Keskikesällä 1.6. - 2.8.2023 aina keskiviikkoisin klo 11 - 16 järjestetään Sälgrundiin Majakkaretki.  Lähtö Kaskisten kalasatamasta, Kalasatamantie 162. Varaathan paikan retkelle etukäteen.

Majakkaretki saarelle 55 € / hlö ja alle 12-vuotiaat 35 € / hlö sis. edestakainen kuljetus, lohikeitto saaristolaisleivän kera, kahvit ja leivonnainen sekä pääsy majakkaan. Varaa tästä linkistä paikkasi majakkaretkelle.

Tilauksesta järjestämme ryhmille (vähintään 6 hlö) oman päiväretkiohjelman.  Varaukset etukäteen.

Saareen omalla veneellä

Saaren itärannalla on vanha kalasatama, Laxhamn. 

Veneet saavat rantautua Laxhamin laituriin ja matkustajat ovat tervetulleita saareen retkeilemään ja nauttimaan kahvilan tarjoiluista sen aukioloaikoina.

Koordinaatit: 62°20,3’ P, 21°12,2’ I

Satamasta on 800 m kävelymatka polkua pitkin Sälgrundin luotsiasemalle.

Retkeillessäsi saarella, huomioithan, että Sälgrundissa järjestetään yksityistilaisuuksia, joiden aikana luotsiasema ja sen pihapiiri on varattu yksityiskäyttöön.