Kokouspäivä Sälgrundissa

Kokouspäivä Sälgrundissa

Vietä luonnonläheinen virkistys- tai kokouspäivä Kaskisissa, kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa ympäristössä Sälgrundin majakkasaarella.

Kokouspäivä Sälgrundissa on yhden päivän ohjelma, joka on suunniteltu yrityksille, yhdistyksille sekä muille yhteisöille tai organisaatioille. Päivän sisältö on räätälöitävissä ryhmänne tarpeisiin.

Sälgrundin luotsiasema 62 20,1 N 21 11,6 E

Yksi Pohjanmaan rannikkoseudun kiinnostavimmista kokous- ja virkistyspäivän tiloista löytyy Kaskisten edustalla sijaitsevalta ainutlaatuiselta Sälgrundin majakka- ja luotsiasemalta. Merellinen ilmasto ja rauhallinen ympäristö luonnonkauniissa Sälgrundissa takaavat onnistuneen ja erilaisen työ-, virkistys- tai kokouspäivän.

Sälgrundin majakka on Suomen ensimmäinen petroolikäyttöinen majakka, joka rakennettiin vuonna 1875. Samaan aikaan majakan kanssa rakennettiin majakkahenkilökunnalle asuintalot. Kun majakka automatisoitiin vuonna 1967, jatkoivat luotsit työskentelyä saarella aina 1986 saakka. Sen jälkeen alue ja rakennukset ovat olleet matkailukäytössä.

Merimatka Kaskisten kalasatamasta Sälgrundiin kestää noin 10 minuuttia. Sälgrundin laituri sijaitsee suojaisassa Laxhamnissa ja sieltä on 800 m
kävelymatka polkua pitkin Sälgrundiin. Kokoustilat löytyvät entisestä luotsiaseman päärakennuksesta.

Sälgrundin majakka- ja luotsiasema soveltuu mainiosti kokoustiloiksi pienille 6 – 15 hengen ryhmille, virkistyspäivän ohjelmaan myös suuremmille, 6 – 30 hengen ryhmille.

Salgrundin alueen rakennukset

Kokouspäivä Sälgrundissa

Päivän ohjelmaan sisältyvät palvelut

Venekuljetus saarelle

Kuljetamme ryhmänne meriteitse Sälgrundin majakkasaarelle. Kuljetus lähtee Kaskisten kalasatamasta (Kalasatamantie 162). Satamassa on tilaa autoille.

Matkan kesto on noin 10 minuuttia. Sunnanskär-alukseen mahtuu kerrallaan 12 henkilöä. Järjestämme kuljetukset myös suuremmille ryhmille.

Päivä Sälgrundin luotsiasemalla

Sälgrundin luotsiaseman kokoustila on varattu ryhmänne käyttöön, lisäksi räätälöimme haluamanne ruokailut ja lisäpalvelut.

Kokoustila

Käytettävissänne on päärakennuksen 2. kerroksessa sijaitseva kokoustila. Kokoustilassa on näyttö HDMI- liitännällä sekä fläppitaulu. Muut kokoustarvikkeet voitte tuoda omien tarpeidenne mukaan. Sään salliessa voi kokoustaa myös Sälgrundin pihapiirissä tai kallioilla.

Ruoka- ja kahvitarjoilut

Sälgrundissa tarjoillaan saaristoelämän perusruokia, joiden raaka-aineet tulevat lähialueilta. Esimerkiksi itse leivottu saaristolaisleipä kalatäytteellä, kermainen lohikeitto tai savustettu lohi perunoiden ja raikkaan salaatin kera kuuluvat ruokalistallemme. Kahvin kanssa tarjoillaan korvapuusteja tai kauden marjoista valmistettua piirakkaa. Otamme huomioon toiveet ja erityisruokavaliot.

Vapaavalintaiset ohjelmavaihtoehdot

LUONTOPOLKU

Sälgrundin rantoja pitkin kiertää noin runsaan kilometrin pituinen luontopolku, joka on mahdollista kiertää omatoimisesti osana päivän ohjelmaa.

Salgrundin maisemia

Sauna

Pihapiirissä sijaitsee erillinen, puulämmitteinen saunarakennus, joka tarjoaa rentouttavat löylyt. Saunassa on yksi pukuhuone ja saunavuorot voidaan porrastaa pienemmille ryhmille.

Sälgrund sauna bastu

Mahdolliset lisäpalvelut

Kokouspäivä Sälgrundissa voi sisältää myös seuraavia lisäpalveluita.

majakkakierros

Kävelykierros saarella, tutustuminen majakan ja luotsiaseman historiaan sekä vierailu majakassa.

Kalastus on elämys

Elämyksellinen päivä ammattikalastajan johdolla. Paikallinen kalastaja vie aluksellaan merelle kala-apajille.

KIERTOAJELU SAARISTOSSA

Kiertoajelu Kaskisten edustalla olevien saarten ympäri (3 h) tai muu lyhyempi kierros merellä ja rannikolla,

Sälgrundin majakka
Kaskisten vierassatama
Saapuminen Sälgrundiin
Salgrundin saaren rantakallioilla

Vietä luonnonläheinen kokous- tai virkistyspäivä kulttuurihistoriallisessa ympäristössä Sälgrundin majakkasaarella.

Vietä luonnonläheinen kokous- tai virkistyspäivä kulttuuri- historiallisessa ympäristössä Sälgrundin majakkasaarella.

Salgrundin luotsiaseman kokoustila
Salgrundin metsäpolulla

Aikataulu

Esimerkki päivän aikataulusta.

Klo 8.00 Lähtö saareen
Klo 9.00 Aamukahvit
Klo 11.30 Lounas
Klo 14.00 Päiväkahvit
Klo 16.30 Päivällinen
Klo 18.00 Paluu mantereelle

Varustus

Paras varustus on mukava ja rento asu sekä tasapohjaiset kengät. Asu kannattaa valita säätilan mukaan. Laiturilta kävellään noin 800 metrin pituinen polku Sälgrundin pihapiiriin.

Saarella olemme sisätiloissa, mutta sään salliessa kokoukset ja ruokailut voidaan järjestää myös ulkona.

Salgrundin majakka Kuva: Kosti Keistinen

Kuva: Kosti Keistinen

Kokous- tai virkistyspäiväN HINNAT

6 – 8 hlöä alk. 800 € + alv 10/14%

9 – 11 hlöä alk. 900 € + alv 10/14%

12 – 15 hlöä, alk. 1 000 € + alv 10/14%

Hinta sisältää kuljetukset Kaskisten vierassatamasta saareen ja takaisin, tarjoilut (aamupala, lounas, iltapäiväkahvi ja päivällinen) sekä saunan ja tarvittavan tapahtumahenkilöstön.

Pyydä tarjous valitsemallasi henkilömäärällä ja mahdollisilla lisäpalveluilla.