Kahvila - Veran kahvitupa

Nauti kahvihetkestä Sälgrundin majakkasaarella, Veran kahvituvassa, ja kurkista samalla saaren entiselle luotsiasemalle. Keskikesällä kahvilassa on tarjolla suolaista ja makeaa sekä ennakkoon tilatut tarjoilut saarella vieraileville ryhmille koko kesäkauden ajan.

Sälgrundin majakka- ja luotsiasemalla toimii kesäisin Veran kahvitupa. Kahvitupa on nimetty tuvan entisen emännän, Wera Nymanin mukaan. Hänen miehensä Ivar Nyman toimi Sälgrundissa majakkamestarina vuosina 1902 – 1917.

Veran kahvituvassa on tarjolla saaristolaiselämään kuuluvia perusmakuja: Kahvia, kalavoileipiä ja kahvipullaa. Saatat löytää kahvilasta myös itse leivottuja suolaisia ja makeita piirakoita. Lounasta valmistamme ryhmille, etukäteen tehtyjen tilausten perusteella. Lounas voi koostua esimerkiksi lohikeitosta tai ruokaisasta saaristolaispannukakusta kalatäytteellä.

Käytämme kahvilassa lähiseudun raaka-aineita. Otamme huomioon yleisimmät ruoka-aineallergiat, joista saamme tiedon etukäteen. Kaikki tuotteemme ovat laktoosittomia.

Sälgrund | Veran kahvitupa

Kahvila avoinna

Keskikesällä 29.6. – 6.8.2022

Ke klo 14 – 20
La klo 11 – 16

Veran kahvitupa on auki kahdesti viikossa, saarelle järjestettävien venekuljetusaikataulujen mukaisesti. Katso venekuljetuksen aikataulut ja hinnat sivun alaosasta.

Tilauksesta ryhmille 1.5. – 30.9.2022
Suositeltava ryhmäkoko 6 – 30 henkilöä.

Kahvilan sisätiloissa on noin 20 istumapaikkaa ja ulkona 36 istumapaikkaa. Lisäksi päärakennuksen yläkerrassa on käytettävissä 12 henkilön kokoustila.

Sälgrund | Saaristolaispannukakku
Sälgrund | Veran kahvitupa

Sälgrundin SAUNAILTA

Keskiviikkoisin 29.6. – 6.8.2022

Keskiviikkoisin on Sälgrundin saunailta, jolloin sauna on kuumana ja Veran kahvitupa avoinna! Saunamaksu on 10 €/hlö.

Naisten saunavuoro klo 15:30 – 17:30
Miesten saunavuoro klo 17:30 – 20:00

Puulämmitteisen pihasaunan lauteille mahtuu noin 6 – 8 henkilöä kerrallaan. Saunassa peseydytään perinteiseen tapaan sekoittamalla pesuvesi vateihin. Lisäksi saunalta löytyy ladattava retkisuihku. Pukeutumista ja vilvoittelua varten saunarakennuksessa on yksi tilava huone.

Pulahda samalla myös mereen uimaan! Matka saunalta parhaalle mahdolliselle uintipaikalle, saaren kyljessä sijaitsevaan poukamaan, on noin 100 metriä. Rantavesi on kivikkoista, mutta syvemmältä löytyy jo hiekkapohja.

Veran kahvituvasta voi ostaa saunajuomaksi paikallista virvoitusjuomaa ja snacks-tuotteita sekä makkaraa nuotiolla grillattavaksi.

Sälgrund sauna bastu

Lämmitämme saunan myös tilauksesta – pyydä tarjous ryhmällenne päiväretkestä, jonka ohjelmaan sisältyy myös saunominen pihasaunan lempeissä löylyissä.

Miten pääsen Sälgrundiin?

Saapuminen saarelle

Järjestämme kuljetusta tilauksesta koko kesäkauden ajan, 1.5. - 30.9.2022

Säännölliset venekuljetukset saarelle aikavälillä 29.6. – 6.8.2022 aina keskiviikkoisin ja lauantaisin. Kuljetus lähtee Kaskisten kalasatamasta, josta matka Sälgrundin saarelle, Laxhamnin satamaan kestää meriteitse noin 10 minuuttia.

Kuljetukset kalasatamasta 29.6.- 9.8.2022

Ke lähtö klo 14:00, 15:00 ja 17:00 - Paluu klo 17:30 ja 20:00
La lähtö klo 11:00 ja 13:00 - Paluu klo 13:30 ja 16:00

Edestakainen venekuljetus saarelle 10 €/hlö ja alle 12-vuotiaat 5 €/hlö. (Sis. ainoastaan kuljetuksen, eikä tarvi varata etukäteen.)
Päiväretki saarelle 45 €/hlö ja alle 15-vuotiaat 34 €/hlö. (Sis. edestakainen kuljetus, ruokailun, kahvit ja pääsy majakkaan. Varaus etukäteen.)

Ryhmät

TIlauksesta järjestämme ryhmille venekuljetuksen Kaskisten kaupungin keskustasta, vierassataman laiturilta (Satamakatu 18), tai kalasataman laiturilta (Kalasatamantie 162, parkkialue Kalasatamantie 140). Vierassatamassa on parkkialue. Matka keskustasta on 30 minuuttia ja sen aikana näet Kaskisten asukkaiden elämää, toimintaa teollisuusalueella ja syväsatamassa mereltä päin. Kalasatamasta matkaa on muutama kilometri ja matka taittuu noin 10 minuutissa.

Saareen omalla veneellä

Saaren itärannalla on vanha kalasatama, Laxhamn. 

Veneet saavat rantautua Laxhamin laituriin ja matkustajat ovat tervetulleita saareen retkeilemään ja nauttimaan kahvilan tarjoiluista sen aukioloaikoina.

Koordinaatit: 62°20,3’ P, 21°12,2’ I

Satamasta on 800 m kävelymatka polkua pitkin Sälgrundin luotsiasemalle.

Retkeillessäsi saarella, huomioithan, että Sälgrundissa järjestetään yksityistilaisuuksia, joiden aikana luotsiasema ja sen pihapiiri on varattu yksityiskäyttöön.