Majoitus - Yövy majakkasaarella

Yövy Sälgrundin majakkasaarella. Voit majoittua entiselle luotsiasemalle joko päärakennukseen tai sen pihapiirissä sijaitsevaan aittarakennukseen. Tutustu saaren majoitusvaihtoehtoihin, tee varaus ja koe kesäyö Sälgrundin majakka- ja luotsiasemalla.

Majoitus

Yövy Sälgrundin majakkasaarella. Voit majoittua entiselle luotsiasemalle joko päärakennukseen tai sen pihapiirissä sijaitsevaan aittarakennukseen. Tutustu saaren majoitusvaihtoehtoihin, tee varaus ja koe kesäyö Sälgrundin majakka- ja luotsiasemalla.
Majoitus Sälgrundin majakkasaarella

Majoitusvaihtoehdot

Majoitusvaihtoehdot

Sälgrundin majatalo

Majatalossa, entisen luotsiaseman päärakennuksessa, on kuusi kahden hengen huonetta, jotka on nimetty vanhojen kalastuspaikkojen mukaan. Kolmesta huoneesta on näkymä majakkaan.

Talossa on viisi wc- ja suihkuhuonetta, jotka ovat majoittujien yhteiskäytössä.

Alakerta

Reimari (2 hlö), näkymä majakkaan Varaa Reimari-huone

Yläkerta

Majakka (2 hlö), näkymä majakkaan Varaa Majakka-huone

Viitin (2 hlö), näkymä majakkaan Varaa Viitin-huone

Poiju (2 hlö) Varaa Poiju-huone

Piira (2 hlö) Varaa Piira-huone

Pooki (2 hlö) Varaa Pooki-huone

Viitin-huone

Majakka-huone

Poiju-huone

Yö majatalossa -majoituspaketin hinNAT

Viitin – huone (ns. Master Bedroom kahdella ikkunalla)

1 hlö 135 €/yö

2 hlöä 190 €/yö

Majakka- ja Reimari – huoneet

1 hlö 135 € / yö

2 hlö 180 € / yö

Piira-, Pooki- ja Poiju – huoneet

1 hlö 135 € / yö

2 hlö 175 € / yö

Hinnat sisältävät yöpymisen kahden henkilön huoneessa, valmiiksi pedatut sängyt ja pyyhkeet, edestakaisen kuljetuksen saarelle, aamupalan ja sisäänpääsyn majakkaan. Viitin-, Majakka- ja Reimari – huoneista on majakkanäkymä.

Lisäpalveluna saatavilla myös sauna, illallinen tai grillimakkaraa saunan jälkeen.

Sälgrundin luotsi Kuva: Meriharakka-blogi
Sälgrund huone päärakennuksessa

Aittamajoitus

Aittarakennuksessa on kaksi isoa makuuhuonetta, joissa kummassakin on 3 kerrossänkyä. Lisäksi aitasta löytyy kahden henkilön huone sekä erillinen minikeittiö, joka on yhteiskäytössä kaikkien aitassa yöpyvien kesken.

Aitassa majoittuessasi voit käyttää joko päärakennuksen wc-huonetta tai ulkokäymälöitä. Peseytymään pääset Sälgrundin pihasaunassa, jonka saunavuorot jaetaan majoittujien kesken.

Aitan huoneet on nimetty saarella esiintyvien lintujen mukaan.

Koskelo (6 hlö)

Tiira (6 hlö)

Kihu (2 hlö)

Sälgrund Aittamajoitus

Yö aitassa -majoituspaketTIEN hinNAT

2 hlö huoneessa

1 hlö 87 €/yö

2 hlöä 150 €/yö

Hinnat sisältävät yöpymisen 2 henkilön huoneessa, valmiiksi pedatun parisängyn ja pyyhkeet, edestakaisen kuljetuksen saarelle, aamupalan ja sisäänpääsyn majakkaan.

6 hlö huoneessa

1 hlö 77 €/yö

2 hlöä 150 €/yö

4 hlöä 280 €/yö

6 hlöä 390 €/yö

Hinnat sisältävät yöpymisen 6 henkilön huoneessa, valmiiksi pedatun kerrossängyn ja pyyhkeet, edestakaisen kuljetuksen saarelle, aamupalan sekä mahdollisuuden saunomiseen ja sisäänpääsyn majakkaan.

Lisäpalveluina saatavilla myös sauna, illallinen ja grillimakkaraa saunan jälkeen.

Huoneisto MAJATALOSSA

Lohi (max 6 hlö)

Majatalon päärakennuksessa on omalla sisäänkäynnillä varustettu 6 henkilön huoneisto, jossa on varusteltu keittiö, wc- ja suihkuhuone sekä makuuhuoneessa 3 kerrossänkyä.

Huoneistossa majoittuvilla on mahdollisuus valmistaa itse aamupala huoneiston omassa keittiössä.

Varaa Lohi-huoneisto

Huoneiston vuokraHINNAT

Viikonloppu pe-su 500 €

Viikkovuokra 770 €

Hinnat sisältävät yöpymisen kuuden henkilön huoneistossa, lakanat ja pyyheet, edestakaisen kuljetuksen saarelle. Lisäpalveluna mahdollisuus saunomiseen.

Huoneiston vuokrahinnat eivät sisällä aamiaista ja sisäänpääsyä majakkaan.

Lisäpalveluina saatavilla sisäänpääsy majakkaan 6 €/hlö ja aamupala 10 €/hlö.

Tietoa majoittujille

Venekuljetus saarelle

Sälgrundin majatalo sijaitsee saaressa ja majoituspalvelumme sisältävät venekuljetuksen Sälgrundin saarelle ja takaisin.

Venekuljetukset majoitusryhmille lähtevät Kaskisten kalasatamasta (Kalasatamantie 162). Merimatkan pituus noin 10 minuuttia. Lisämaksusta voimme järjestää matkan myös Kaskisten keskustasta.

Kaskisten kaupungin keskustasta, vierassataman laiturilta (Satamakatu 18). Tällöin merimatka kestää noin 30 minuuttia.

Suurimpaan alukseen mahtuu kerrallaan max 12 henkilöä ja pienempään 4 – 6 hlö. Järjestämme kuljetukset myös suuremmille ryhmille useamman veneen tai useamman käynnin avulla.

Kesällä 2023 saarelle järjestetään säännöllisiä venekuljetuksia kalasatamasta, ilman varauksia. Ilmoitamme niistä myöhemmin.

Sisäänpääsy majakkaan

Sälgrundin majakassa on mahdollista vierailla ja sisäänpääsy (6€/hlö) sisältyy useimpien majoituspakettien hintaan. 

Majakassa on mahdollista vierailla majatalon ja kahvilan aukioloaikoina sekä etukäteen sovittuina ajankohtina tai majatalon henkilökunnan ollessa paikalla.

Väylävirasto sallii pääsyn majakan korkeimmalle ikkunatasanteelle asti, mutta turvallisuussyistä pääsy linssistöön ei ole mahdollista.

Lisätietoja majakasta: Sälgrundin majakka ja luotsiasema

Aamupala

Majoitus sisältää aamupalan, joka koostuu puurosta, saaristolaisleivästä, leikkeleistä, kahvista ja lähiseudun salaateista, tomaateista, yrteistä ja kanamunista. 

Aamiainen tarjoillaan Sälgrudin majatalon kahvilassa Veran kahvituvassa.

Sälgrund sauna bastu

Sauna

Majatalon vierailla on mahdollisuus nauttia puulämmitteisen saunan lempeistä löylyistä Sälgrundin pihasaunassa, joka lämmitetään lisäpalvelusta tai yöpyjät voivat lämmittää saunan omatoimisesti.

Saunan lauteille mahtuu noin 6 – 8 henkilöä kerrallaan. Saunassa peseydytään perinteiseen tapaan sekoittamalla pesuvesi vateihin. Lisäksi saunalta löytyy ladattava retkisuihku. Pukeutumista ja vilvoittelua varten saunarakennuksessa on yksi tilava huone.

Mikäli saarella majoittuu useita eri seurueita, jaetaan saunavuorot halukkaiden kesken.

Sälgrund Kuva: Kosti Keistinen

Kuva: Kosti Keistinen

UIMINEN

Meressä on mahdollista uida. Matka saunalta parhaalle mahdolliselle uintipaikalle, saaren kyljessä sijaitsevaan poukamaan, on noin 100 metriä. Rantavesi on kivikkoista, mutta syvemmältä löytyy jo hiekkapohja.